Російські силовики в окупованому Криму відвезли на допит активіста Айдера Кадирова

Російські силовики в окупованому Криму 31 серпня відвезли на допит кримськотатарського активіста Айдера Кадирова, повідомила його дружина. За її словами, у чоловіка забрали український паспорт.

Особи в масках приїхали до будинку Кадирова близько 6:00 і стали стукати в двері. Коли силовики потрапили до будинку, вони зачитали протокол і стали обходити кімнати.

«Вони стали питати чоловіка, чи знає він якогось Дададжонова Уміджона, протокол був на нього, його звинувачують за статтею 205ю5, частина друга (Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації – ред.). Запитали у нього паспорт, російського паспорта у нього не було, тому що ми здали документи, був український паспорт. Вони взяли український паспорт, забрали телефон. Вони сказали, що просто допитають його і відпустять», – розповіла жінка.

За її словами, Айдер Кадиров є батьком чотирьох дітей, старша дитина є інвалідом дитинства, а в самого чоловіка – цукровий діабет.

Раніше в об’єднанні «Кримська солідарність» повідомили про обшуки, які російські силовики здійснили вранці 31 серпня щонайменше за трьома адресами.

Обшук у Криму, ілюстративне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

В окупованому Криму відбуваються нові обшуки в будинках кримських татар

Російські силовики публічно не коментують ситуацію.

Після російської окупації Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Ще новини

Leave a Comment